JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppköpt dansk blir ny Xilinxkälla

Den danska distributören C-88, med svenskt kontor i Södertälje, har köpts upp av amerikanska Nu Horizons. Efter förvärvet blir C-88 ny distributör av Xilinx FPGA-kretsar i hela Norden.
Danska C-88, distributör av halvledare och inbyggda system, har haft ambitioner att sälja över hela Norden ända sedan företaget grundades 1976. Hittills har företaget etablerat sig i Sverige, med ett kontor i Södertälje, men uppköpet nyligen av amerikanska Nu Horizons ökar företagets muskler och man tänker inom kort öppna kontor även i Norge och Finland.

Nu Horizons är en av Xilinx globala distributörer, och uppköpet av C-88 innebär att det danska företaget blir nordisk Xilinxdistributör från 1 oktober. C-88 har tidigare distribuerat andra FPGAer som Ageres Orca och senast Lattice. Nu läggs dock alla företagets resurser inom programmerbar logik på Xilinx.

Under hösten ska företaget hålla ett antal tekniska seminarier och utbildningar samt öka sitt samarbete med konsultföretagen.

Köpet av C-88 är en del i Nu Horizons breddning av den europeiska närvaron. Tidigare har man köpt en brittisk och en tysk distributör. Ambitionen är att bli den största "non-broadliner"-distributören i Norden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)