JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Svenska Morphic Impact – som tillverkar flödesplattor för bränsleceller – har fått en order på ytterligare tre test- och verifieringsplattformar från en av världens största biltillverkare. Utvecklingsarbetet sker i företagets testcenter i Tokyo.  
Det var i februari i år som Morphic Impact startade ett teknikcenter utanför Tokyo i Japan. Samtidigt började företaget producera provserier av bränslecellsplattor till bilar till en av världens fem största biltillverkare i den japanska anläggningen.  

Nu är det således dags för nästa steg, då samma biltillverkare beställt ytterligare tre plattformar som ska levereras under hösten för att utvärderas hos kund under första kvartalet nästa år. Den färska ordern är ett betydelsefullt steg på Morphics väg mot massproduktion av flödesplattor till bränsleceller.

– Verifieringsprogrammet är omfattande och krävande. Att vi nu tar nästa steg med en av världens största tillverkare av fordon visar att vi ligger i fas med vår bedömning om hur marknaden för bränsleceller utvecklas, säger Martin Valfridsson, vd för Morphic Impact.

Morphic Impact är tidigare känt som Cell Impact men genomgår just nu ett smygande namnbyte för att tydligare associeras med moderbolaget Morphic Technologies,  med huvudkontor i Karlskoga.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)