JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radius inviger ytmonteringslina
För 10 miljoner kronor har Karlskronaföretaget Radius fått en helt ny ytmonteringslina som mångdubblar kapaciteten.

– Genom att ta hem kretskortstillverkningen vinner vi många fördelar. Vi får större kontroll över hela kedjan, från kretskort till färdig systemlösning. Det innebär också att våra utvecklare finns nära tillverkningen och kan testa saker och ting direkt, sade Radius koncernchef Hans Ottosson vid gårdagens invigning.

Radius, som bland annat utvecklar radiomodem och utrustning för att fjärrstyra elnät, har tidigare använt underleverantörer i både Sverige och Danmark för att tillverka elektronikkorten. I våras fattade dock företaget beslut om att ta in produktionen och började samtidigt bygga ut lokalerna för att få plats med den nya ytmonteringslinan.

– Vår femårsplan är att gå från en omsättning från ett par hundra miljoner kronor till 750–800 miljoner, Hans Ottosson till Blekinge Läns Tidning.

Företaget valde Fuji som leverantör vad gäller screentryckare och för montering av komponenterna. Omsmältningslödningen görs med en ugn från Soltech. För de hålmonterade komponenterna finns en våglödmaskin från Streckfuss.

Företaget har också satsat på en 3D-röntgen för kvalitetskontrollen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)