JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Full rulle för Acreos pappersdisplayer

Acreo har ingått ett avtal med amerikanska Soligie, som ska börja volymtillverka forskningsinstitutets pappersdisplayer på rulle.
Acreo har utvecklat teknik för tryckta elektrokroma displayer. Pappersdisplayen, kallad PaperDisplay, kan tryckas på både papper och plastsubstrat samt skrynklas, böjas och vikas utan att displayfunktionen påverkas.

Nu ska de svenska pappersdisplayerna börja produceras med hjälp av Soligies egenutvecklade rulle-till-rulle-baserade processer för tillverkning av tryckt elektronik.

– Med hjälp av Soligies kunnande inom utveckling, integrering och produktion av tryckt elektronik för högvolymtillämpningar, tror vi att vårt samarbete kommer att ge många varumärkesägare möjlighet att öka värdet av sina produkter. Tidigare displayer krävde dyrbara material, hög strömförbrukning och var därför inte möjliga att använda i många tillämpningar, säger Leif Ljungqvist, avdelningschef på Acreo i ett pressmeddelande.

Tanken är också att Soligie ska addera Acreos pappersdisplayer i sin egen verktygslåda för tryckt elektronik.

– Våra kunder inom medicin, konsument- och industriprodukter ser fram emot att bli bland de första att integrera pappersdisplayens funktionalitet i ett stort antal produkter, för vilka flexibel form och robust konstruktion är nödvändiga, säger Matt Timm, vd på Soligie i ett pressmeddelande.

Soligie har ett liknande avtal med Thin Film Electronics om tryckta minnen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)