JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EU vill stärka nanobanden kring Öresund
EU satsar 45 miljoner kronor i ett projekt som ska föra ut universitetens forskning inom nanoteknik till näringslivet i Öresundsregionen och Västsverige. Målet är att skapa ett av världens starkaste kluster inom nanoteknik i området.
Tanken är att koppla ihop olika aktörer tvärs över Öresund och Kattegatt. Det är EU:s fond för regional utveckling - Interreg IV – samt universiteten, regionerna och forskningsinstitutet Imego i Göteborg som står bakom den stora satsningen.

– Detta nya samarbete kommer att lyfta vår konkurrenskraft och verkligen föra oss till den absoluta världstoppen. Genom att så starka aktörer går samman, kommer vi kunna utnyttja den enorma potential för kommersialisering av nanoteknologi som finns i denna del av Europa, säger Daniel Kronmann, projektledare på Öresundsuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Öresundsuniversitetet är ett samarbete mellan åtta danska och fyra svenska universitet och högskolor. I internationell jämförelse är detta konsortium ett av de fem starkaste klustren i nanoteknisk forskning inom EU, enligt Lunds universitet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)