JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia lägger Wimax på is
Nokia slutar producera sin enda Wimaxmobil, N810 Wimax Edition, och har inga planer på fler Wimaxprodukter. Enligt en presstalesman på Nokia ligger företagets satsning på Wimax i vänteläge.

För två år sedan lyfte Nokias vd Olli-Pekka Kallasvuo upp Wimax som en viktig del av Nokias framtid och lovade mobiler till första halvåret 2008. Nu lägger företaget ner produktionen av sin hittillls enda Wimaxmobil.

- Vi har inga produktutvecklingsbeslut fattade som rör andra Wimaxmodeller, men vi fortsätter följa Wimaxutvecklingen noga, säger Nokias presstalesman Oskar Södergren till tidningen Ny Tekniks webbupplaga.

Mobilen ifråga är en version av surfplattan N810 där wifi-anslutningen är ersatt av Wimax. Den presenterades i april i fjol och började säljas i oktober, men har inte blivit någon succé då Wimaxnäten inte byggts ut i den takt som planerat. Framför allt har operatören Sprints nät i USA blivit försenat och betydligt mindre än vad som var tänkt från början, och fungerar i dagsläget bara i två städer, Baltimore och Portland.

Nokia menar att Wimaxstoppet kan vara tillfälligt, och att företaget mycket väl kan komma att satsa på Wimax igen i framtiden.

- När Wimaxnäten får en större täckning så kommer vi att titta på frågan igen, säger talesmannen Oskar Södergren till Ny Teknik.

Andra källor menar dock att Nokias beslut är allvarligt för Wimaxlägret.

- I den här takten börjar Wimax få Betamax att se ut som en god investering, skriver mobilwebbtidningen Mobile Burn.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)