JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Würth inviger prototyplina
Medan de flesta andra mönsterkortstillverkare lägger ned i Europa har tyska Würth satsat 15 miljoner euro i en ny tillverkningslina för prototypkort. Enheten finns i Rot am See i södra Tyskland och är redan i drift.
– Konstruktörerna behöver sina mönsterkort allt snabbare och med samma kvalitet som vid serietillverkning. Dessutom vill de kunna använda ett omfattande spektrum av olika tekniker och helst via samma leverantör, säger Klaus Weingärtner som är vd för anläggningen i ett pressmeddelande.

Företaget har framför allt uppdaterat processtegen LDI (Laser Direct Imaging), laminering, etsning och plätering i anläggningen. Fabriken kan leverera allt från enkla kort till komplexa kort med mikrovior liksom flexrigidkort.

Korten ska hålla samma kvalitet som vid serietillverkning.

– Här håller vi jämna steg med våra anläggningar för volymproduktion.

Produktionen är uppdelad i modulära processteg med flexibla gräns-snitt mellan de olika stegen. Till exempel finns det tre små och mångsidiga flerlagerspressar istället för bara en stor press. Den innebär att om en maskin är upptagen kan personalen köra ett annat expressjobb på någon av de andra pressarna och slippa vänta.

– Med de 350 olika mönsterkortskonstruktioner som Würth Elektronik hanterar varje dag, varav ungefär 100 är nya order, ofta med mycket brådskande leverans, är det uppenbart hur viktigt det är att ha en infrastruktur med urverksprecision och avancerad processteknik, säger Klaus Weingärtner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)