JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fujitsu lanserar Android överallt

AndroidNu ska Linux ta över världen. Det hoppas Fujitsu och erbjuder utveckling för Googles Linuxversion Android i allt från industrirobotar till informationskiosker.
"Service Built for Android" heter Fujitsus erbjudande. Företaget säger sig vara väl erfaret konsten att inbyggda system och erbjuder utbildning och utveckling till den som vill sätta Android i allt från mobiltelefoner och navigatorer till minidatorer, industriautomater och kontorsmaskiner. Under februari håller Fujitsu seminarieserier i Japan.

Som komplement erbjuder Fujitsu också sina egna programbibliotek med bland annat Internetprogramvara, typsnitt, grafiska gränssnitt, modellbaserad utveckling och taltolkning.

Fujitsu Android EverywhereAndroid Linux utvecklades för Googles mobil med samma namn. Idag finns den i en mobiltelefon signerad HTC. Ytterligare Androidmobiler är under utveckling och flera av dem kommer att lanseras i år, bland annat av Sony Ericsson. Dessutom utvecklas minst en netbook ("mini-pc") som använder Android.

Freescales tillämpningsprocessor kallad "i.MX" nämns i den japanska pressreleasen som Androidplattform.

Android är inte ett realtidslinux så erbjudandet handlar om att använda Linux i användargränssnittet på platser där man idag skulle se någon annan Linuxversion, alternativt Windows eller Windows CE.

Programvaran Android i sig är öppen källkod och gratis. Det betyder att det är öppet för vem som helst att gå ut med samma erbjudande som Fujitsu.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)