JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Handbok för kompakta mönsterkort
Det är dags för europeiska och amerikanska företag att dra fördel av de mest avancerade mönsterkorten. Det anser författarna bakom HDI Handbook, en handbok som kan laddas ner gratis, och som förklarar allt från design, material, layout, plätering, litografi och etsning till tillförlitlighet.
– Det är en myt att bara företag som tillverkar mobiltelefoner och spelkonsoller har nytta av kompakta mönsterkort med dolda vior, säger Michael Carano på OMG electronic Chemicals.

Han är en av författarna till The HDI Handbook, en bok för den som vill veta mer om kompakta mönsterkort med dolda viahål.

Boken, som innehåller 16 kapitel och är på över 600 sidor, förutsätter en grundläggande kunskap om mönsterkort. Den tar upp mer avancerade metoder som behövs när man använder små komponenter, som BGA:er och CSP:er, med många anslutningar.

Boken avhandlar också de problem som uppstår när signalerna klockas med allt högre hastigheter. Konstruktörerna måste då ha hänsyn till faktorer som impedans, brus, rf-störningar och EMI.

Boken, som är gratis, kan laddas ned från www.hdihandbook.com. Sedan lanseringen den 6 januari har över 3000 personer laddat ned boken.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)