JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre miljoner att söka solcellsprojekt
Funderar du på hur solceller kan användas för att lösa energikrisen? Då kan du få bidrag från Solelsprojektet som satsar tre miljoner kronor på tillämpade solcellsprojekt.
Solelsprojektet har drivits i olika etapper under cirka tio år och finansieras till 40 procent av Energimyndigheten och till 60 procent av näringslivet. Målet med projektet är att solel, det vill säga el producerad med solceller, ska bli en etablerad teknik både som energikälla och byggnadskomponent. Dessutom vill man bygga upp en inhemsk solcellsindustri med svensk forskning som bas.

Nu är det dags att skriva ihop ansökningar till årets utlysning som stänger den 4 maj. Solelsprojektet finansierar projekt som är av karaktären användarinriktad demonstration/tillämpning. Grundforskning finansieras inte. Projekten ska normalt vara kortare än ett år och det ger pluspoäng att satsa egna resurser eller pengar.

Mer information finns på www.solelprogrammet.se
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)