JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altera går direkt på 28 nm
San Francisco FPGA-tillverkaren Altera hoppar över 32 nm. Ett testchips på 28 nm har redan tagits fram hos TSMC. Det avslöjar företagets vd John Daane, på konferensen Globalpress Summit som pågår i San Francisco.
Altera var först i världen med att lansera FPGA:er i 40 nm tillverkade av TSMC. Nu avslöjar företagets vd John Daane att företaget tagit ytterligare ett steg mot finare processgeometrier.

–  Vi har arbetat med 28 nm ett tag. Hittills har vi gjort ett testchips, men vi kommer att göra flera under året, säger han.

Anledningen till att Altera hoppar över 32 nm är att TSMC går direkt på 28 nm. Och enligt uppgift kommer TSMC:s 28 nm-process att finnas tillgänglig samtidigt som IBM har sin 32 nm process klar.

Samtidigt berättar John Daane att Altera till skillnad från andra arbetar med subfunktioner då man utvecklar sina FPGA:er.
 
– Vi kommer att göra sju till tio testchips där vi testar och verifierar alla subfunktioner hos den kompletta kretsen. Det gör vi för att försäkra oss om att alla ingående delar fungerar innan vi gör den slutgiltiga kretsen, säger John Daane.

När Alteras första FPGA i 28 nm kommer att finnas för lansering är däremot inget John Daane vill diskutera.

– Vi talar om en produkt när programvaran kan släppas. Vi är inte där med 28 nm ännu, så något datum är inte satt, säger han.

Synopsys och Synplicity står för tredjepartsprogramvaran.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)