JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 3 juli 2020 VECKA 27
Radiocentrum vid högskolan i Gävle har tilldelats 1,5 miljoner kronor från Region Gävleborg. Pengarna ska användas för att bygga upp en avancerad laboratoriemiljö som ska knyta högskolans elektronikstudenter närmare regionens företag.
Radiocentrum Gävle –  som etablerades år 2006 –  har ett långsiktigt samarbete med Ericsson, konsultföretaget Syntronic, uppstartsföretaget Radarbolaget samt flera andra företag i regionen som arbetar inom radioområdet.

Huvudsyftet med centret är att skapa tillväxt inom radioområdet på regional nivå. Och nu har Radiocentrum Gävle fått ett tillskott på 1,5 miljoner kronor från Region Gävleborg.

– Det här handlar mer om samverkan än forskning, säger Claes Beckman, föreståndare för Radiocentrum Gävle, i ett pressmeddelande.
 
Han förklarar att pengarna ska användas för att skapa en avancerad laboratoriemiljö som i sin tur ska koppla centrets forskning och samverkan med olika partnerföretag närmare högskolans grundutbildning inom elektronik. Det kan exempel ske genom examensarbeten eller projektarbeten.

Målet är att på tre år knyta 25 företag till Radiocentrum. Under samma tidsperiod ska minst tio företag inom radioområdet etablera sig i Gävleborgsregionen.

– Genom att samverka med gymnasieskolor ska vi öka antalet studenter på grundutbildningen för elektronikingenjörer. Att fler utbildar sig till elektronikingenjörer är en nyckelfråga för regionens radio- och telekomindustri, förklarar Claes Beckman.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)