JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsoft har en rosa mobil i bakfickan
pinkMjukvarujätten Microsoft känner sig alltmer akterseglat av Apples Iphone och Googles Android. Därför satsar bolaget nu på en egenutvecklad avancerad mobil med pekskärm, framtagen i samarbete med operatören Verizon, för lansering tidigt nästa år, skriver Wall Street Journal.
Under kodnamnet Pink utvecklar Microsoft sedan några månader en mobil med Windows Mobile som operativsystem, som ska lanseras genom operatören Verizon i början av nästa år. Det skriver tidningen Wall Street Journal som hänvisar till anonyma källor.

Pink ska också innehålla funktioner som inte finns i Windows Mobile idag, och i även kopplas till Windows Marketplace for Mobile, en inköpsplats för nedladdning av tillämpningsprogram liknande Apples så kallade App Store.

Microsoft står för konstruktion av såväl hård- som mjukvara men kommer av allt att döma att lägga ut produktionen på underleverantörer. Satsningen är en ändring i Microsofts strategi – tidigare har man inte velat bygga egna mobiler utan i stället satsat på att licensiera ut sitt operativsystem till andra aktörer.

Vad Microsoftmobilen ska heta när den väl når butikerna är inte bestämt än, skriver tidningen.

För Verizons del krävs ett motdrag mot konkurrenten AT&T som har monopol på Iphoneförsäljningen i USA året ut, och som hoppas få det monopolet förlängt ytterligare ett år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)