JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässan till hälften bokad

Intresset för att ställa ut på elektronikmässan SEE i april nästa år verkar stort. Redan har över 120 företag bokat monterplats, och drygt hälften av ytan är såld. Bland komponentdistributörer, test- och mätföretag och produktionsbolag är uppslutningen mycket god.
Ett av målen för mässan SEE, Scandinavian Electronics Event, som äger rum på Stockholmsmässan 13-15 april 2010, är att locka minst 250 utställande företag. Och det målet är redan nu uppfyllt till hälften. 124 företag har bokat monter, på 51 procent av den tillgängliga golvytan. Projektledaren Magnus Eriksson är förstås nöjd.

– Vi ligger klart längre fram jämfört med den säljplan vi gjorde i januari. Om konjunkturen nu svänger upp en aning så kan det här bli riktigt bra, säger han till Elektroniktidningen.

Komponentdistribution, test- och mätteknik samt produktion är de tre nischer som är bäst representerade hittills. Bland distributörerna återfinns drygt hälften av de 30 största i landet som listas på Komponenttoppen, Elektroniktidningens årliga översikt över distributionsbranschen (länk). Även de två största, Arrow och Avnet, som knappast varit trogna utställare genom den svenska mässhistorien, finns på plats. Avnet har till och med tre montrar, för Avnet-Memec, Silica och nybildade Avnet-Abacus.

Test- och mätsidan ser ännu bättre ut, här är uppslutningen snudd på total redan. De stora aktörerna, som Agilent, Rohde & Schwarz, LeCroy och JDSU är alla med, plus flera mindre spelare.

Bland kontraktstillverkarna hör Note, Hanza och Eskilstuna Elektronikpartner till dem som bokat. Här saknas dock flera aktörer för att listan ska kännas helt komplett, däribland Flextronics och Partnertech. Leverantörer av produktionsverktyg och förbrukningsmaterial är också hyggligt väl representerade redan.

Inom EDA är det dock tunnare. Ingen av de tre stora – Mentor Graphics, Cadence och Synopsys – har än så länge anmält sig. Här hoppas dock Magnus Eriksson på en kursändring.

– Jag har fått en del positiva signaler från den branschen, och vi jobbar på att hitta ett upplägg som passar dem, säger han.

Hela utställarlistan finns på Stockholmsmässans sajt (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)