JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Det amerikanska IP-företaget Virage Logic har lagt ett bud värt 41 miljoner dollar på brittiska processorföretaget Arc. Företagets styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.
- Förvärvet av Arc representerar en viktig milstolpe i vår strävan att etablera Virage Logic som en bred leverantör av unika IP-block till globala halvledartillverkare, fabrikslösa halvledartillverkare och foundryn. Med cirka 24 miljoner dollar i omsättning för de 12 månader som slutar den 30 juni 2009 och över 150 kunder bidrar Arc med en substantiell verksamhet. Dessutom stärker Arc vår potential på marknaden för processor-IP som är den största delen av IP-marknaden, säger Virage Logics styrelseordförande Dan McCranie i en pressrelaese.

Arcs rötter går tillbaka till det tidiga 90-talet och utvecklingen av en 3D-accelerator för en av Nintendos tidiga spelkonsoller. Utvecklingsteamet bildade sedan ATL (Argonaut Technology Limited) och marknadsförde processorn under namnet Arc (Argonat RISC Core). Sedemera knoppades verksamheten kring processorn av i ett eget bolag med namnet Arc International.

I september 2000 börsnoterades bolaget på Londonbörsen vilket inbringade 250 miljoner dollar i nytt kapital. Under några år var också Ericssonveteranen Jan Tufvesson styrelseordförande.

Arc, som utvecklar och säljer IP-block baserade på en egenutvecklad konfigurerbar 32-bitars processorkärnan, har drabbats hårt av lågkonjunkturen. Företaget annonserade en omorganisation i slutet av fjolåret som delade företaget i en programvaruenhet och en enhet för IP till systemkretsar, bland annat ljud- och videoblock baserade på den egenutvecklade processorkärnan.

Nu köper alltså amerikanska Virage Logic hela företaget och breddar därmed sin portfölj av IP-block bestående av bland annat SRAM, ickeflyktiga minnen, minnesgränssnitt och testfunktioner för minnesblock.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)