JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pendulum blir Spectracom
För att stärka försäljningsorganisationen slår nu den franska Oroiliakoncernen ihop sina två dotterbolag Pendulum och Spectracom. För de anställda på den svenska instrumenttillverkaren innebär förändringen i första hand ett nytt namn på visitkorten medan Pendulum lever vidare som varumärke på tids- och frekvensanalysatorerna.
– På sikt kommer det att stärka bägge bolagens försäljning när det finns fler produkter att sälja. Men när det gäller utveckling och produktion blir det ingen förändring, säger Staffan Johansson som är marknadschef på Brommabaserade Pendulum Instruments.

Organisationsförändringen berör inte bara Pendulum och Spectracom. Oroliakoncernen organiserar om ordentligt bland sina dotterbolag och skapar tre divisioner för  positioneringssystem, för rymd och navigation liksom för tid och test- och mät, .

Spectracom gör tidsservrar och företaget har nästan ingen försäljning utanför USA, Frankrike och Storbritannien. Här kan Pendulum bistå med sitt nät av framföra allt distributörer.

– Det finns ett visst överlapp mellan våra kunder men det är inte jättestort, säger Staffan Johansson.

Pendulums nuvande vd och tidigare ägare Harald Kruger lämnar sin post. Vd för det sammanslagna bolaget blir Spectragons nuvande vd Lisa Withers.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)