JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ett nytt svenskt företag med fokus på att utveckla strömförsörjning och strömreglering av lysdioder har sett dagens ljus. Namnet är Vadsbo Innovation.
Göteborgsföretaget Vadsbo Innovation har just tagit form. En vd och en projektledare finns på plats och inom ett halvår ska den första produkten förhoppningsvis nå marknaden. Tanken är att utveckla en plattform för smart och kompakt strömförsörjning och strömreglering av lysdioder som exempelvis kan nyttjas av armaturtillverkare.

– Vi har patentsökt en första konstruktion och planen är att en första produkt i en serie ska lanseras i vår, säger Sune Ågren, vd på Vadsbo Innovation.


 Sune Ågren
Fram till dess ska plattformen konstrueras, testas och certifieras. Förhoppningen är också att ett patent ska finnas på plats när lanseringsdatum är spikat. Därefter grundar sig affärsidén på licenser.

– Mycket av tekniken ligger i mjukvaran som vi utvecklar. Tanken är att sälja licenser på vårt ip till stora europeiska företag som kan bygga egna produkter kring konstruktionen.

Idén till det nya bolaget har fötts inom systerföretaget Vadsbo Transformatorer, som är verksamt inom ström- och kraftförsörjning för just belysning samt industriella tillämpningar. Orsaken till att man valt att starta ett nytt bolag nu är att Vadsbo Transformatorer har sina egna kanaler i främst Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vadsbo Innovation kommer att ha ett bredare Europaperspektiv.

– I vårt dagliga arbete har vi märkt att området lysdioder är under väldigt stark utveckling. Det flödar av idéer, men kunskaperna kring tekniken är inte så stor överallt ännu, säger Sune Ågren, som även är vd på Vadsbo Transformatorer.

Uppfinningsrikedomen som just nu flödar kring lysdioder är något Vadsbo Innovation föresatt sig att dra nytta av.

– Vi vill ta fram nya tekniska lösningar och söker samarbete med universitet och andra branschföretag, men vi är också öppna för kontakter med tekniska innovatörer och uppfinnare som har nyskapande idéer som de vill ha granskade och kanske utvecklade i samarbete, säger Sune Ågren.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)