JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm trimmar Android för Snapdragon
acer liquid

Qualcomm trimmar Android

för Snapdragon

Amerikanska mobilkretstillverkaren Qualcomm startar ett dotterbolag som ska ägna sig åt att optimera programvara för företagets mobilplattformar. I fokus står mobilplattformen Android Linux, men också Symbian och Windows CE kommer att optimeras för Qualcomms hårdvara.
Av Jan Tångring, red (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)
Dotterbolaget heter Qualcomm Innovation Center (Quic)

Qualcomm är redan den dominerande hårdvaran under de Androidmobiler som säljs idag. HTC:s Androidmobiler  använder exempelvis Qualcomms MSM-systemkretsar.

Nästa generation mobilkretspaket från Qualcomm är Snapdragon som en Arm-baserad processor och kommer att levereras i utföranden som dubbelkärna och i upp till 1,3 GHz i 45 nm. Den kommer att användas både i smartmobiler som Acer Liquid (se bild ovan), "smartböcker" – den nya topprestandakategorin av smartmobiler – och minibärbara.

Qualcomms kretskonkurrenter är även de baserade på Arms procesorer (Cortex A8/A9) och de kommer från Samsung, Texas Instruments, Freescale och ST Ericsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)