JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Israeliska Red Bend har fått amerikanska patent på två algoritmer som gör det enklare att administrera programvaruuppdateringar till mobiltelefoner. Red Bend klarar avbrott i pågående uppdateringar och kan ändra tillbaka till en tidigare kodversion utan att skicka en ny koduppdatering.
Red Bends teknik tillåter bland annat operatörera att fjärradministrera programvaran, idag företrädesvis Javaprogram, i mobiltelefoner. Företagets programvara finns i 565 miljoner mobiltelefoner av bland annat Sony Erisson, Kyocera, LG, Motorola, Sharp och ZTE.

Företagets patent nummer 7,587,433 gör det möjligt att reversera en koduppdatering med hjälp av samma fil som definierade uppdateringen. Poängen är att spara bandbredd och dessutom att mycket snabbt kunna signalera till alla mobiler att återställa en uppdatering som visat sig innehålla fel. Uppdateringen kan avbrytas och backas tillbaka innan den är avslutad.

Patent nummer 7,599,970 beskriver en teknik för att återuppta avbrutna uppdateringar.

Israeliska Red Bend är  just nu mest känd för sin patentstämning av Google för ett av företagets tidigare patent på en algoritm för att komprimera koduppdateringar genom att i princip skicka dem som assembler med symboliska adresser istället för som binärkod med minnesadresser där en enda kodinskjutning i början av programmet kan ändra samtliga adresser.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)