JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingen vill köpa LIP:s rester
Konkursboet efter Lund IP Products har inte hittat någon köpare, och dess teknik för trådlös IP-telefoni ser därför ut att gå i graven, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
I början av september gick LIP, Lund IP Products, i konkurs (länk) och sedan dess har konkursförvaltaren Glenn Brorström på advokatbyrån Wirgin letat efter någon som kan vara intresserad av att ta över tekniken. Nyhetsbrevet Rapidus skriver att det funnits ett par spekulanter, men att Brorström i princip gett upp hoppet om att sälja konkursboet.

– Det har skulder på ett antal miljoner, så det blir ingen utdelning till ägarna vad det verkar, säger han till nyhetsbrevet.

LIP knoppades av från konsultbolaget Lundinova 2005 och blev med stöd av ett antal privatpersoner ett fristående bolag 2008 då Lundinova köptes upp av konsultkollegan Data Respons. Senare samma år lanserade LIP en mobil IP-telefon, som fungerade som en sladdlös telefon i trådlösa datanät. LIP sålde även abonnemang för att användarna skulle kunna ringa till andra telefoner i de vanliga telenäten.

Som mest hade bolaget 10 personer anställda, men vid konkursen i september fanns bara två kvar.  Nu ser det alltså ut som om inte heller tekniken kommer att leva vidare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)