JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikroponent åter på banan
Efter ett tufft år och en genomförd rekonstruktion är tunnplåtsspecialisten Mikroponent på banan igen. Antalet anställda har halverats samtidigt som kassan har fyllts på.
– Vi har vuxit mycket kraftigt inom flexibla antennelement sedan 2005 men vi fick en ordentlig törn under 2008 när vår kund flyttade en stor del av produktionen till Fjärran Östern, säger företagets vd Jörgen Lindqvist.

Det var den 4 mars som Mikroponent i Värnamo ansökte om rekonstruktion. Orsaken var det kraftiga omsättningstappet från mobiltelefonantenner.

– Rekonstruktionen avslutades formellt i början på november och de tidigare ägarna plus Almi och Swedbank har gått in med betydande belopp för att återställa kapitalet.

Mikroponent är specialiserat på fotostansning, det vill säga fotografisk mönsteröverföring och etsning, för att framställa bland annat komponenter i tunnplåt. Det kan till exempel vara skärmburar, kontaktbleck eller filter. Men Mikroponent tillverkar också flexibla antennelement, en process som liknar tillverkningen av enkelsidiga mönsterkort på flexibelt laminat.

Den delen av produktionen har nu minskats rejält genom att personalstyrkan har halverats till lite drygt 20 personer. Alla processer finns dock kvar och Jörgen Lindqvist är optimistisk om framtiden.

– Vi har ett stort antal projekt på gång och det ser väldigt spännande och intressant ut. Alla är drabbade av konjunkturen men det beslutsvåndan som är det svåraste, ingen vågar ta de beslut om de lite större investeringsprojekten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)