JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IVF Startar intressegrupp om kemikalier
Forskningsinstititet Swerea-IVF vill dra igång en intressegrupp kring kemikalier i elektronik. Avspark är den 20 januari med ett kostnadsfritt seminarium i Göteborg.
– Vi har gjort ett liknande projekt med textilföretag och tror att det finns ett intresse även bland elektronikföretagen, säger Elisabeth Ohlsson på Swerea-IVF.

Med utgångspunkt från de deltagande företagens önskemål vill forskningsinstitutet bygga vidare på den kunskapsplattform som man skapat för textiler. Plattformen omfattar bland annat en databas där man kan söka både på material och på kemikalier. Dessutom har Swerea-IVF kunskap och erfarenhet om olika lagkrav som RoHS och Reach liksom olika frivilliga krav och märkningar.

– Jag tror att det är många företag som inte tänker på att de omfattas av Reach. Det kan vara lite svårt att veta hur man ska hantera det och vilka krav man ska uppfylla.

Medlemskapet kommer att kosta 35 000 kronor per år och för det får man förutom tillgång till databasen ”för icke kemister” och ett antal seminarier och workshops, även besök av experter från Swerea-IVF.

– Första polisanmälan kring Reach har just gjorts kring informationsplikt om vissa farliga ämnen, så inom textilgruppen är det ett stort intresse just nu för hur man skriver avtal med leverantörer, i synnerhet leverantörer utanför EU, för att allt bättre kunna hantera Reach.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)