JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 12 juli 2020 VECKA 28
Ericsson har utsett Magnus Mandersson till ny chef för affärsområdet Global Services, där han efterträder Hans Vestberg som från årsskiftet är vd och koncernchef för hela företaget.
Magnus Mandersson började på Ericsson 2004 och har bland annat ansvarat för området "managed services" och varit chef för Nordeuropa. I fjol utsågs han till ansvarig för CDMA-verksamheten. Han var tidigare vd för Tele2 i Europa och har även arbetat på operatören Millicom och på Ikea.

Tjänsteområdet är ett av Ericssons snabbast växande affärsområden, med en 20-procentig tillväxt i fjol och god lönsamhet. Ericsson har 40 000 anställda inom området, som sysslar med drift, systemuppbyggnad och konsultverksamhet.

Ansvaret för CDMA-verksamheten tas över av Rima Qureshi. Efter köpet av Nortels CDMA-verksamhet i november i fjol har Ericsson 2500 medarbetare på detta område, i Nordamerika och i Kina. Rima Qureshi har en bakgrund på Ericsson Research i Kanada, och är idag ansvarig för ett strategiprogram för en större amerikansk operatör. Hon är dessutom chef för Ericsson Response, den enhet inom företaget som sysslar med att nödhjälp vid katastrofer, som exempelvis jordbävningen i Haiti (länk).
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)