JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och Power One i kraftavtal
Ericsson Power Modules har beviljats en licens på kraftmodultillverkaren Power Ones patentportfölj för digital kraft. Därmed kan Ericsson börja använda tvåtrådskommunikation fullt ut i sina digitalt styrda POL-omvandlare.
Amerikanska Power One var tidigt ute med digitalt styrda POL-omvandlare (Point-of-Load). Redan för sex år sedan lanserade företaget tekniken Z One, som är proprietär och patenterad.

Patenten är omfattande och innebär bland annat att alla som vill använda någon form av tvåtrådskommunikation i POL-tillämpningar måste ha tillåtelse från Power One. Det är visserligen tillåtet att skicka ett kommando för att läsa data från en kraftmodul utan tillåtelse. Däremot är det inte tillåtet att styra modulen via bussen utan tillåtelse från Power One.

Ericssons överenskommelse med Power One är ett stort steg framåt för det svenska företagets oisolerade POL-omvandlare. De är först nu omvandlarna kan tillåtas att fullt ut nyttja floran av smarta styr- och övervakningsfunktioner som digitala kraftlösningar kan hanteras via det standardiserade PMBus-gränssnittet.

PMBus är en seriell tvåtrådsbuss som inte får inte användas i POL-tillämpningar utan licens från Power One. Företagets patent gäller däremot inte isolerade krafttillämpningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)