JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas öppnar i Dubai och Bangalore
Inbyggnadskonsulten Prevas öppnar ett försäljningkontor i Dubai, Förenade Arabemiraten, och drar därtill igång ett utvecklingskontor i indiska Bangalore. Där är planen att anställa ett 50-tal konsulter under de närmaste tre åren.
Under det senaste året har Prevas drivit ett internt internationaliseringsprojekt med syfte att identifiera affärer och expansionsmöjligheter i ett antal länder. Nu har det projektet konkretiserats i form av två nya kontor, i Dubai och Bangalore.

– Det är en stor satsning för oss. Nyckelordet är flexibilitet, både för oss själva och för våra kunder. Vi måste ha flexibilitet för att parera konjunktursvängningarna här hemma, och vi vill ge våra kunder flexibilitet genom att erbjuda utveckling i lågkostnadsländer, säger Mats Lundberg, Prevas vd, till Elektroniktidningen.

Satsningarna är helt olika till sin karaktär. I Dubai handlar det om ett rent säljkontor, där Prevas ska erbjuda sina produkter och tjänster till olje- och gasindustrin. Kontoret där ska bara ha ett fåtal anställda, men väntas omsätta uppemot 50 miljoner kronor inom tre år.

– Vi har bra erfarenheter från den industrin i Norge, och har utvecklat ett par produktpaket där som vi nu ska erbjuda kunder i Mellanöstern.

I Bangalore, däremot, ska Prevas etablera ett dotterbolag som ska erbjuda konsulttjänster och bedriva utveckling, i första hand för existerande kunder i syfte att spara kostnader. Inriktningen är densamma som hittills – inbyggda system och industriella IT-lösningar.

Målet är att på tre år bygga upp en verksamhet med 50 anställda i Bangalore. För att korta ner startsträckan tar man hjälp av en lokal partner. Mats Lundberg är ödmjuk inför uppgiften, och säger att han är medveten om att det kan ta tid att få fart på den indiska verksamheten.

– Man måste inse att projekt i Indien ger mer overhead, så de första projekten kanske inte ger någon större kostnadsskillnad. Men jag tror man kan spara 20-30 procent på medelstora projekt, och kanske uppemot 50 procent på volymprojekt, säger han.

Ett par Prevasanställda är redan på plats i såväl Dubai som Bangalore. Arbetet pågår med att internrekrytera chefer till båda kontoren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)