JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikskrot värt 15 miljarder dollar
År 2015 kommer värdet på det elektronikskrot som går in i någon form av återvinningsprocess att vara värt 14,7 miljarder dollar.
I fjol var värdet på det elektronikskrot som återvanns 5,7 miljarder dollar. Det är en siffra som spås stiga till 14,7 miljarder dollar år 2015. Därmed blir den årliga tillväxten 20,8 procent. Det skriver analyshuset ABI Research i rapporten ”e-Waste Recovery and Recycling”.

– Den ekonomiska krisen de senaste åren skakade den globala återvinningsindustrin i sina grundvalar. Sjunkande råvarupriser minskade efterfrågan på återvunnet material och gjorde att återvinningen gick från att vara en ädel och vinstgivande verksamhet till något som blödde. Förändringen påverkade både offentliga verksamheter och företag. Men kombinationen av ekonomisk återhämtning och ökande lagstiftning runt om i världen kommer att driva uppsvinget de kommande fem åren, säger Larry Fisher på ABI Research i ett pressmeddelande.

Den snabba tillväxten drivs av en rad olika faktorer från effektivare återvinningsprocesser och insamlingskedjor till lagstiftning och en ökande medvetenhet om problemet i Asien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)