JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Runt 15 personer på Ericssons testgrupp i Gävle planerar att starta ett eget företag som en konsekvens av företagets beslut att avveckla verksamheten på orten.
– Jag har i många år funderat på att starta något eget. Men man är bekväm och det har varit kul att jobba på Ericsson, säger Peder Malmlöf.

Han har arbetat på Ericsson sedan 1985 och har tidigare varit ansvarig för testutveckling inom GSM-tekniken. I dag är han ”senior-specialist” inom radiomätteknik och ingår i den gupp i Gävle på knappt 70 personer som sysslar med utveckling av test till basstationer.

– Just nu funderar vi på upplägget och vilka potentiella kunder det finns utanför Ericsson.

Men innan MBL-förhandlingarna är klara händer inte så mycket konkret. Först därefter kan gruppen börja förhandla med Ericsson.

– Många kommer säkert att erbjudas jobb i Stockholm men alla vill inte pendla eller flytta.

Det gäller för Peder Malmlöf som hoppas få till ett avtal med Ericsson som kan fungera som en bas för det nya företaget.

– Ericsson behov av testutveckling minskar i takt med att det blir färre moduler i basstationerna. Genom att anlita oss kan de slippa anställa för att sedan sitta med övertalighet inom några år.

För Peder Malmlöf och hans kollegor kan ett sådant avtal fungera som en bas för att hinna bygga upp en verksamhet som sedan kan klara sig på uppdrag från andra kunder. Planen är att försöka skapa ett företag med så bred kompetensbas som möjligt.

– Vi ska inte i första hand syssla med timkonsulting utan vill åta oss större uppdrag.

Det kan till exempel vara kompletta testsystem med både hård- och mjukvara men även alla typer av kringtjänster som analys av testtäckning, strategier för lagring av testdata, statistikbearbetning liksom distribution av mjukvara. Dessutom finns det planer på att erbjuda egen hårdvara som switchkort som styrelektronik.

Förhoppningen är att det nya förtaget ska kunna sitta kvar i de nuvarande lokalerna i Teknikparken. Huset är specialbyggt för testgruppens behov och i lokalerna finns högskolans radiocentrum liksom några uppstartsföretag.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)