JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 7 december 2021 VECKA 49
Den amerikanska jätteoperatören AT&T har valt Ericsson som leverantör av utrustning till sitt LTE-nät, tillsammans med Alcatel-Lucent. Nätet ska börja byggas upp i år och tas i kommersiell drift nästa år.
Kontraktet är Ericssons andra i USA inom LTE, efter att bolaget tidigare fått uppdraget från Verizon Wireless. Även då delades uppdraget med Alcatel-Lucent, vilket innebär att dessa två nu har LTE-order från USA:s två största mobiloperatörer.

Ericsson och Alcatel-Lucent låg bra till från början hos AT&T, då båda har levererat 3G-utrustning dit. Men alla inblandade understryker att valet av LTE-utrustning har föregåtts av utförliga tester och utvärderingar.

AT&T uppgraderade i fjol sitt 3G-nät till HSPA med 7,2 Mbit/s, och väntas i år dubbla utbyggnadstakten jämfört med i fjol, och installera omkring 2000 basstationssiter. Den uppgraderingen är ett fundament i LTE-strategin, då det ska gå att i större utsträckning installera LTE med hjälp av enbart mjukvara i befintlig radiobasutrustning. AT&T konstaterar att användningen av mobilt bredband har 50-faldigats i dess nät de senaste tre åren.

Orderns storlek är inte officiell, men leveranserna kommer att pågå under flera år. Noterbart är att AT&T i år väntas totalt investera 18-19 miljarder dollar, varav 2 miljarder ska gå till mobilnät.
MER LÄSNING: