JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gateline i FPGA-satsning
EDA-distributören Gateline har börjat sälja FPGA-utvecklingsverktyget Active-HDL från amerikanska Aldec. Sedan tidigare har företaget en FPGA-kunnig applikationsingenjör i personalen.
Gateline, med säte i Tullinge söder om Stockholm, är mest känt för att distribuera delar av EDA-jätten Cadence sortiment. Men nu tar företaget ett nytt steg och utökar produktportföljen med Aldecs Active-HDL.

– Vi har saknat detta i vårt utbud. Vi är ju sent in på banan, men FPGA är alltjämt en växande marknad. Active-HDL är inlänkad till Cadencemiljön, och vi vet att många av våra kunder gärna vill hålla nere antalet EDA-leverantörer, säger Hans Lundberg på Gateline till Elektroniktidningen.

– Dessutom har vi en väldigt duktig FAE med FPGA-kompetens, säger han.

Active-HDL kan sägas ligga mittemellan FPGA-tillverkarnas egna verktyg och de allra mest fullfjädrade FPGA-verktygen. Det innehåller en RTL-simulator och klarar att blanda språken VHDL, Verilog, Systemverilog och SystemC. Verktyget tar även hand om syntesarbetet, och kan övervaka och styra implementationen i FPGA-kretsen.

– Det är framför allt tänkt för de som behöver lite mer än vad FPGA-tillverkarna erbjuder, säger Hans Lundberg.

Aldec och Gateline har ett förflutet ihop, Gateline var svensk representant fram till för tolv år sedan då de båda gick skilda vägar. Nu har alltså relationen återupptagits. Men till en början handlar det bara om ett enda verktyg, huruvida det blir någon större del av Aldecs sortiment återstår att se.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)