JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige hjälper Android fota utan dröjsmål
Det var svenska Eneas Androidavdelning i Lund som tog fram den Androidmobilprotyp som Lundaföretaget Scalado demonstrerade på Mobile World Congress.
Det meddelar företagen i ett pressmeddelande.

Enea integrerade tekniken Speedtag som gör att fotografiet tas omedelbart när knappen trycks ner och inte när det har gått en stund — ett probem för den som fotograferar barn i gunga.

Enea har sedan hösten 2008 — när mjukvaran Android släpptes fri — ett kompetenscentrum för Android i Lund med idag 15 anställda som utbildar och systemutvecklar kring Android.

Kamerauppdraget är typiskt för Eneas verksamhet — en kund kommer till Enea med spännande teknik som man vill ska fungera under operativsystemet Android varvid Enea tar fram en implementering i hård- och mjukvara.

En avgörande del av projektet var att ersätta en tidigare bildsensor under utvecklingsfasen med en fem megapixelsensor från Aptina där Speedtag är integrerad.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)