JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige hjälper Android fota utan dröjsmål

Det var svenska Eneas Androidavdelning i Lund som tog fram den Androidmobilprotyp som Lundaföretaget Scalado demonstrerade på Mobile World Congress.
Det meddelar företagen i ett pressmeddelande.

Enea integrerade tekniken Speedtag som gör att fotografiet tas omedelbart när knappen trycks ner och inte när det har gått en stund — ett probem för den som fotograferar barn i gunga.

Enea har sedan hösten 2008 — när mjukvaran Android släpptes fri — ett kompetenscentrum för Android i Lund med idag 15 anställda som utbildar och systemutvecklar kring Android.

Kamerauppdraget är typiskt för Eneas verksamhet — en kund kommer till Enea med spännande teknik som man vill ska fungera under operativsystemet Android varvid Enea tar fram en implementering i hård- och mjukvara.

En avgörande del av projektet var att ersätta en tidigare bildsensor under utvecklingsfasen med en fem megapixelsensor från Aptina där Speedtag är integrerad.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)