JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix köper Bertscope

Oscilloskopspecialisten Tektronix köper Synthesys Research, mest känt för sina bitfelstestare som säljs under varumärket Bertscope. Någon köpeskilling avslöjas inte.
– Kombinationen av Synthesys och Tektronix stärker vår förmåga att erbjuda ledande lösningar för seriell test av snabba sändare och mottagare, säger Brian Reich på Tektronix i ett pressmeddelande.

Synthesys Research grundades 1989 i Silicon Valley. Företaget var länge underleverantör till Agilent men när det avtalet löpte ut år 2004 började företaget på allvar marknadsföra instrumenten i egen regi under varumärket Bertscope. I Europa har produkterna sålts via tyska Laser 2000.

Instrumenten har inbyggd signalgenerator och de kan göra både ögondiagramstester med ramar precis som ett oscilloskop samtidigt som de utför bitfelstest.

Så här beskrev Tom Washura på Synthesys fördelen med Bertcope för Elektroniktidningen år 2005 (länk):

– Många ingenjörer sitter med ett oscilloskop och en bitfelstestare när de ska testa och felsöka snabba databussar. Men det finns ingen korrelation mellan instrumenten så när man väl har hittat ett fel med bitfelstestaren är det besvärligt att leta reda på just det ögonblicket i oscilloskopets dataminne. Med Bertscope slipper man det problemet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)