JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Streckkod i mobilen ska hjälpa i butiken

Företaget Ipiit i Malmö vill utnyttja kameran i mobilen till att läsa av streckkoder. Tanken är att ge köparen av en matvara information om innehåll och miljöpåverkan, samt ge förslag på recept, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Ambitionen är att i sommar ha tekniken färdig i form av en nedladdningsbar app för Androidmobiler. Bolaget jobbar nu med den databas som behövs för att appen ska vara användbar från början. På sikt hoppas Ipiit att matproducenterna själva ska lägga upp information om sina varor i databasen.

– Programmet ska vara gratis för användarna. Intäkterna genereras från producenterna som är intresserade av att förstå mer om vad konsumenten undrar och väljer, säger Betty Toth på Ipiit till Rapidus.

Tillsammans med Rosalie Schill driver hon det svensk-amerikanska IT-konsultbolaget Schoth, varur Ipiit är avknoppat. De båda har tidigare jobbat på Framfab och Sony Ericsson.

– Sverige ser vi som en testmarknad, det är i USA tjänsten har riktigt stor potential, säger Betty Toth.

Ipiit har nyligen tillförts kapital genom att Hampus Jakobsson, grundare av TAT, The Astonishing Tribe, gått in som finansiär, skriver Rapidus.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)