JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 21 september 2020 VECKA 39
JDSU:s köp av Agilents enhet för protokolltest dubblerar i ett slag personalstyrkan och omsättningen på det svenska kontoret.
- Vi på JDSU lever mycket på bredband och triple play. Vi har haft testare för fiber-to-the-home, för ADSL och för kabelnät. Men vi har inte varit inne på mobilsidan sedan förra nedgången då vi sålde av den verksamheten, säger Bengt Carlsson som är chef för JDSU:s Nordiska kontor.

I och med JDSU:s köp av Agilents tidigare affärsenheter Network Solutions Division (NSD) får JDSU nu en verksamhet med 700 anställda som omsatte 162 miljoner dollar på just protokollanalys kopplat till mobilnät.

För svensk del innebär affären att fem personer som arbetar med NSD-produkterna på Agilents kontor i Kista går över till JDSU, en händelse som fördubblar personalstyrkan till nio personer. Dessutom kommer omsättningen att lyfta rejält.

– Vi fakturerade för 57 miljoner i fjol och det här kommer i princip att dubbla omsättningen, säger Bengt Carlsson.

Det finns inget överlapp med JDSU:s tidigare produkter, utan affären ger företaget tre helt nya produktlinjer. Dessa är protokolltestning för radiostandarder som 3G/4G/LTE, så kallad drive test där man kör omkring och mäter signalstyrka i mobilnät liksom ”service assurance” som riktar sig till operatörer och bland annat mäter kvaliteten i deras nät.

För just operatörer, liksom för företag som bygger och driver mobilnät, innebär affären att de nu får samma leverantör av både protokolltestare och andra testverktyg som behövs för att felsöka och övervaka näten. För företag som utvecklar produkter har affären mindre betydelse eftersom det är olika grupper som utvecklar nätverksprotokollen och radioprotokollen.

Integrationen av den nya verksamheten pågår just nu för fullt och allt ska vara helt klar till den 1 juli. Bland annat måste en rad avtal skrivas om.

– En del avtal går att överföra men det gäller inte de med sekretess. Där måste vi skriva helt nya avtal för att kunna fortsätta samarbetena, säger Bengt Carlsson.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)