JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu talar vi mer mobilt än fast
Någonstans kring den 23 mars inträffade det smått historiska ögonblicket då det mobila telefonerandet gick förbi det fasta, räknat i samtalsminuter. Exakt när det hände är det dock ingen som vet.
Antalet mobilabonnemang har för länge sedan passerat antalet fasta abonnemang i Sverige, men eftersom mobilsamtalen i snitt är kortare så har det dröjt tills i mars innan antalet samtalsminuter också gått ikapp och förbi.

Den tillgängliga statistiken är inte tillräckligt noggrann för att exakt bestämma när det mer eller mindre historiska ögonblicket inträffade. Men tidningen Computer Sweden som gjort en egen analys och konstaterar att det borde vara kring den 23 mars.

– Säkra besked kommer troligen först vid juletid då PTS lägger fram sin statistik för första halvåret i år, skriver tidningen.

Den statistiken torde visa att svenskarna under första halvåret ringde drygt 11 miljoner minuter i mobiltelefon, och knappt lika mycket i fast telefon.

Enligt de operatörer som Computer Sweden talat med finns inget som tyder på att utvecklingen skulle ändra inriktning. Tvärtom rapporterar såväl 3 som Spring Mobil att mobiltelefon hela tiden tar marknadsandelar från den fasta telefonin, både vad gäller privatpersoner och företag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)