JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konkursförvaltaren bjuder ut Proxy
Senast den 10 juni vill konkursförvaltaren Tommy Lindgren på advokatfirman Glimstedt ha in anbud på den konkursade kontraktstillverkaren Proxy Electronics i Kalmar.
Proxy Electronics bildades i januari 2007 när Ericsson Power Modules avvecklade sin fabrik i Kalmar. De nya ägarna fick med sig ett kontrakt med Ericsson men har satsat hårt på att ta in nya kunder inom industrielektronik och set-top-boxar.

- I fjol omsatte vi 110 miljoner och då var Ericsson bara en lite del, säger Stefan Jakobsson som är vd och en av de fyra delägarna.

Bäst har företaget lyckats med att bygga upp affärsområdet set-top-boxar där vi konsumenter tvingas byta box tämligen ofta för at hänga med i teknikutvecklingen. Marknaden för industriprodukter är betydligt mer trög.

- Man byter bara leverantör när det startas nya projekt eller när det görs en ny revision och det har varit låg rörlighet på industrisidan.

Men framgångarna på set-top-boxarna har också haft en baksida. När finanskrisen slog till har konsumenterna hållit hårdare i plånboken vilket minskat efterfrågan. En av Proxys kunder på digital-box-sidan har gått i konkurs vilket resulterat i förluster och andra kunder har flyttat fram sina avrop.

- Det har lett till att vi inte fått betalt, det har skapat dålig beläggning och när det hade pågått ett tag fick vi en akut likviditetskris som vi inte kunde hantera, säger Stefan Jakobsson.

Den 21 maj försattes Proxy med 55 anställda i konkurs. Under veckan har viss verksamhet bedrivits och på måndag kommer ett beslut huruvida verksamheten ska drivas vidare under anbudstiden fram till 10 juni.

- Vi har ambitionen att sälja rörelsen i första hand och det är en del intressenter som hört av sig, säger Andreas Öhlin som är handläggare på advokatfirman Glimstedt i Kalmar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)