JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii i Microsoftmonter
När svenska ögonstyrningsföretaget Tobii visar upp sin teknik på världens näst största datamässa så står företaget i sällskap med mjukvarujätten Microsoft.
På datormässan Computex i taiwanesiska Taipei visar Tobii denna vecka upp sin teknik för ögonstyrning av datorer. Men det sker inte i egen regi, utan i samarbete med Microsoft.

– Ögonstyrda datorer används redan av flera tusen personer med fysiska handikapp eller talhinder, och inom en snar framtid kommer ögonstyrning att bli ett naturligt inslag för vanliga pc-användare också. För att vi ska nå dit är dock samarbete med de stora aktörerna ett måste, säger John Elvesjö, vice vd på Tobii, i ett pressmeddelande.

På Computex, som är världens näst största datamässa, får besökare i Microsofts monter testa en installation som inte kräver någon kalibrering. Det är bara att sätta sig framför en skärm och prova.

– På Computex vill vi visa vad som är möjligt. Tobiis produkter erbjuder ett naturligt användargränssnitt. Vi är mycket glada att samarbeta med dem, säger Murray Vince på Microsoft i pressmeddelandet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)