JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avspark för nya Scanditron
Från och med idag ingår Cyncrona officiellt i Scanditron. Därmed har Nordens största distributör av produktionsutrustning sett dagens ljus.
– Nu blir vi 60 personer varav 20 supportingenjörer. Det ger en otroligt bra kapacitet, säger Anders Lind som varit vd på Scanditron och som nu blir vd för det sammanslagna bolaget.

Strukturaffären där Elektronikgruppen förvärvar inkråmet i Cyncrona från OEM och lägger samman det med Scanditron skapar Nordens klart största distributör av maskiner och förbrukningsmaterial för elektronikproduktion. Företaget får ett i det närmaste heltäckande sortiment inklusive screentryckare från DEK och monteringsmaskiner från Fuji.

– Reaktionerna från både kunder och leverantörer har övervägande varit positiva. Nu får de en leverantör som klarar kraven på snabba inställelsetider, som kan hålla reservdelslager och som har en kompetens som ett litet företag inte kan matcha, säger Anders Lind.

Det finns ett mindre överlapp bland Scanditrons och Cyncronas agenturer med det är ännu inte klart vilka som blir kvar.

– Det handlar om hur företagens planer för framtiden ser ut och vilka marknadsandelar de har men oavsett vad beslutet blir kommer vi att supportera allt som vi sålt.

Det sammanslagna företaget kommer under en övergångstid att använda båda namnen men på sikt ska namnet bli Scanditron. Företaget får cirka 60 anställda och har kontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Polen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)