JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Europeiskt projekt för energisnål elektronik
END är ett treårigt projekt som syftar till att ta fram konstruktionsregler för energisnål elektronik både för systemkretsar och enskilda IP-block. Projektet har en budget på 12,6 miljoner euro och stöds av EU-kommissionen via Eniac-projektet men också av lokala myndigheter.
– Målet för END-projektet är att ta fram innovativ och energieffektiva designlösningar och EDA-verktyg till de industripartners som ingår i konsortiet, säger projektets koordinator Salvatore Rinaudo I ett pressmeddelande.

Energieffektivitet är en av de största utmaningarna under det kommande decenniet. Inom END-projektet ska man attackera allt från modellering, simulering, konstruktionsmetodik och verktyg för allt från digitala kretsar, analoga funktioenr och rf-block, till diskreta komponenter. Projektet ska också fundera på hur kraftförsörjningen sköts på bästa sätt.

Projektet leds av ST Microelectronics och bland deltagarna finns NXP liksom en rad universitet och forskningsinstitut i Italien, Belgien, Schweiz, Grekland, Spanien och Slovakien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)