JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Västeråsföretag gled smidigt genom krisen

Inbyggnadskonsulten Motion Control klarade sig bra i fjol, trots långkonjunkturen. Antalet anställda liksom omsättningen ökade. En förklaring är Mälardalens styrka inom kraft och automation.
Västerås och Mälardalen är en stark region inom automation och kraft som trots lågkonjunkturen klarade sig väldigt bra jämfört med många andra delar i landet under fjolåret.

– Det är en av orsakerna till att vi klarade oss bra. Vi har många kunder just inom automations- och kraftindustrin, säger Christer Gerdtman, vd på Västeråsföretaget Motion Control i ett pressmeddelande.

Företaget ökade sin omsättning med 15 procent till 7 miljoner samt antalet anställda med två till 20, enligt sajten vlt.se.

– Vi är ett tillväxtbolag och ska växa så det är därför glädjande att vi lyckats göra det även under fjolåret, säger Christer Gerdtman i ett pressmeddelande.

Han påpekar att krisen var en finansiell kris, inte industriell, och att Motion Control lyckades generera en vinst på 5 procent av omsättningen trots tillväxt och konjunktursvacka.

– Framtiden ser även den bra ut just nu. Lågkonjunkturen verkar vara över för vår del och vi ser en ökad orderingång på alla områden. Detta ger oss mer arbete framöver och ett ökat rekryteringsbehov, säger Christer Gerdtman.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)