JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST-Ericsson gör Kina-läsplatta

Tillsammans med taiwanesiska Quanta har ST-Ericsson tagit fram en tunn läsplatta för den kinesiska LTE-varianten TD-LTE. Skapelsen visades upp vid avslutningsceremonin för världsutställningen Expo 2010 i Shanghai.
ST-Ericsson och Quanta Computer - en av världens största tillverkare av handdatorer - tänker tillsammans ge sig på marknaden för läsplattor modell Ipad, som kommunicerar över LTE-nätet. Quanta har sedan tidigare haft planer på att göra LTE-donglar med ST Ericssons modem, och säger nu att man även ska göra läsplattor där modemen är inbyggda.

Demonstrationsexemplaret körde den kinesiska LTE-varianten TD-LTE. Framöver ska Quanta och ST-Ericsson även ta fram versioner för den LTE-variant som är vanligast i västvärlden, kallad LTE FDD. Ambitionen är att i båda fallen nå full LTE-hastighet, alltså upp till 100 Mbit/s i nedlänken och 50 Mbit/s i upplänken.

– ST-Ericssons kompakta LTE-modem är ideala för mobildata eftersom de är kompatibla med båda LTE-varianterna. Vår plan är att utöka vårt samarbete med ST-Ericsson till att omfatta även andra uppkopplade datortyper, säger Quanta Computers vice vd Frank Jiang i ett pressmeddelande.

– Våra LTE-modem är nu redo för massproduktion och vårt samarbete med Quanta är en garant för att utrullningen av LTE-tjänster under 2011 kommer att stödjas av en rad tilltalande terminaler, säger Pascal Langlois, sälj- och marknadschef på ST-Ericsson.

Modemen, kallade M700, finns för en rad LTE-frekvenser och med bandbredder från 1,4 till 20 MHz. De består av en enda asic och kan byta standardversion och uppdateras till nya standarder med enbart mjukvara. Stöd finns för flerantennssystem (Mimo). 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)