JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Magnus Breidne till IVA

Magnus Breidne till IVA


Professor Magnus Breidne, tidigare Sveriges tekniska attaché i Kina, har tillträtt som projektchef på Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.
Med rekryteringen av Magnus Breidne får IVA en projektchef med tunga forskningsmeriter och brett kontaktnät inom såväl industri som akademi. Breidne har de senaste sex åren varit Sveriges tekniska attaché i Kina, och har tidigare varit direktör för Kista Photonics Research Center. Han har även varit vice vd för Acreo, vd för Institutet för optisk forskning, adjungerad professor vid Mittuniversitetet och vid franska Université d'Aix-Marseille.

Breidne sitter också i styrelsen för laserbolaget Syntune och i Fi-ra Photonics, ett koreanskt telekomkomponentföretag. Och han är medlem i såväl det europeiska optik- och fotoniksällskapet Eos som i dess amerikanska motsvarighet Spie.

– Jag har länge haft kontakt med IVA och alltid känt respekt för organisationen som en oberoende första rangens think-tank i gränslandet mellan tekniken och det övriga samhället, kommenterar Magnus Breidne i en pressrelease.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)