JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mälardalen får examinera inbyggnadsdoktorer
Igår beslutade Högskoleverket att Mälardalens högskola får tillstånd att utfärda licentiat- och doktorsexamen i inbyggda system.
Mälardalen högskola med 13 000 studenter i Västerås och Eskilstuna har sedan hösten 2006 haft rätt att utfärda mastersexamen inom vetenskapsområdet teknik. Sedan 2001 har högskolan också haft en generell examensrätt för forskarutbildning inom teknik och naturvetenskap. Nu kan man även examinera i inbyggda system, innovation och produktrealisering, miljö-, energi- och resursoptimering, industriell ekonomi, arbetsliv och styrning samt inom didaktik.

- Det är mycket positivt att få den här bekräftelsen. Att högskolan har egna examensrättigheter för forskare inom viktiga områden gör att vi kan bygga upp starka forskningsmiljöer, som kan samarbeta med företag och ta fram betydelsefulla kunskaper. Det är också viktigt för att få fler skickliga personer att stanna kvar i regionen, säger högskolans rektor Ingegerd Palmér i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)