JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Komponentdistributören EG Electronics har skrivit ett nordiskt distributionsavtal med datorkorttillverkaren Kontron. Därmed stärker EG Electronics sin inbyggnadssida, vilket väntas leda till ett tajtare samarbete med kunderna.
EG Electronics, som är det starkaste av de tre benen inom börsnoterade Elektronikgruppen, följer moderbolagets taktpinne. Från att tidigare vara en renodlad komponentdistributör är målet numera att lösa problem hos kunderna (se intervju med vd Fredrik Celsing).

Det färska distributionsavtalet med tyska Kontron är ett tydligt tecken i den strategin. Men att företaget är på väg att bli en inbyggnadskonsult är däremot inte en korrekt association, enligt Cecilia Norrby på EG Electronics.

– Vi är inte ett inbyggnadsföretag men vi har definitivt ett fokus på infrastruktursystem. Med Kontrons produkter får vi ett väldigt komplett produkterbjudande, som gör att vi kan jobba närmare våra kunder.

Hon förklarar att det blir allt viktigare att kunna leverera helhetslösningar eftersom kunderna i högre grad vill koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

– De frågar oss hur vi kan hjälpa till att avlasta dem med integrerade system och applikationslösningar. Detta är typiskt vad som sker på fordonssidan, där vi hjälper till att utveckla system, säger Cecilia Norrby.

EG:s avtal med Kontron inkluderar alla företagets produkter med speciellt fokus på kortdatorer, moderkort, moduler, box- och paneldatorer.

I samband med breddningen och det ökade fokus på kundlösningar rekryterar EG dessutom ytterligare en person.

– Vi anställer faktiskt en FAE inom detta som bland annat ska jobba med Kontrons produkter framöver, säger Cecilia Norrby.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)