JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Elektronikmässan SEE, den 17-19 apri 2012,  flyttar från Älvsjö till Kista. Motivet är att underlätta för de potentiella besökarna, varav många jobbar i Stockholms norra förorter.
– Vi vill sänka tröskeln för att komma till mässan och det tror vi att vi gör genom att flytta till Kista, säger Magnus Eriksson som är projektledare för SEE.

Stockholmsmässan, där Magnus Eriksson arbetar och som tidigare hyste SEE, hyr in sig i Kistamässans lokaler och fortsätter som arrangör.

– Det var Stockholmsmässans projektteam som föreslog flytten av evenemanget till Kista och vi på branschorganisationen Svensk Elektronik insåg snabbt fördelarna med förslaget, säger branschorganisationens vd Lena Norder i ett pressmeddelande.

Förutom att flytten underlättar för dem som arbetar i eller i närheten av Kista innebär förändringen också att mässan får draghjälp av nätverket Kista Science City.

Enligt nätverket finns där fler företag, forskare och anställda på en begränsad yta än någon annanstans i landet. I området verkar över 5 600 företag varav cirka 1 100 inom informations – och kommunikationsteknologi. I Kista finns dessutom 1 100 forskare och 5 000 studenter. Bland annat har KTH förlagt sina elektronik- och IT-utbildningar till Kista. Internationellt sett är Kista världens tredje största ICT-kluster, efter Silicon Valley och Bangalore.

– I Kista Science City sitter alla storföretag med Ericsson i spetsen, säger Magnus Eriksson.

Flytten innebär att lokalytan minskar. Kistamässans golvyta är runt 4500 kvm vilket är betydligt mindre än C-hallen i Älvsjö.

– Förhoppningen är att vi ska sälja slut. Förra gången nyttjade vi inte hela C-hallen men det blir ändå en mindre yta, och för att kompensera för det så blir det färre aktivitetsscener. Jag tror ändå att vi får in lika många utställare, trenden går mot att snittytan minskar.

Flytten underlättar som sagt för dem som arbetar i Stockholms norrförorter liksom för dem som kommer med flyg. För tågresenärer är skillnaden marginell medan det bland bilåkarna finns både vinnare och förlorare.

– Självklart fortsätter vi att jobba för att det ska vara en nationell mässa, säger Magnus Eriksson.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)