JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB laddar på bilmässa

ABB laddar på bilmässa

En laddare som gör att elfordon kan laddas upp till tio gånger snabbare än med vanliga standardladdare är vad ABB visar upp på årets bilmässa i Genève, som slog upp dörrarna igår.
Att kraftföretaget ABB numera har sin givna plats på världens bilmässor är det ingen tvekan om. För ett år sedan visade företaget upp en första prototyp av sin snabbladdare som nu alltså finns att köpa. Den nya laddaren som påminner om en bensinpump i designen används redan i pilotprojekt i Europa och Asien för att ladda de första elbilarna byggda för snabbladdning, såsom Protoscar Lampo, Mitsubishi i-MiEV, Peugeot Ion, Citroen Czero och Nissan Leaf.

ABB:s snabbladdare är certifierad enligt den globala standarden, kallad Chademo, för snabbladdning med likström. Tekniken har sitt ursprung i Japan och en full laddning beräknas ta mindre än 30 minuter.

På bilmässan presenterar ABB även en första prototyp av en standardladdare som laddar med växelspänning och är tänkt att användas i hemmet och på andra ställen där bilen är parkerad under längre tid. Att ladda fullt med denna laddare tar cirka åtta timmar, enligt ABB.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)