JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bra surr första mässdagen

Bra surr första mässdagen

Fullsatt på flera seminarier, bra surr i gångarna och många nöjda utställare – så kan första dagen på mässan Easyfairs Elektronik 2011 i Göteborg summeras.
Easyfairs Elektronik är ingen stor mässa. Här finns inte ens hundra utställare, och montrarna är avsiktligt små och uniformt utformade. Men kompaktheten har poänger – det behövs inte särskilt många besökare för att det där surret som kännetecknar en bra mässa ska infinna sig.

Och redan någon halvtimme efter att mässan öppnat sina portar så började gångarna fyllas med besökare och surret uppstod. Ett seminarium om kraftelektronik för batterier med Lars Avellàn från Swerea IVF som drog igång redan 9.30 drog fullt hus. Detsamma gällde seminariet som Per-Olof Hedekvist från SP höll om LED-belysning. Och när Elektroniktidningen hade Johan Konnberg från Volvo i Heta Stolen var det till och med trångt på ståplatserna i gångarna runt scenen.

De flesta utställare som Elektroniktidningen pratat med var också påfallande nöjda. ”Jag har varit på tio gånger större mässor och haft färre besökare i montern än såhär”, och ”Det här är första gången på 15 år som jag varit med om så här bra tryck på en elektronikmässa i Göteborg” var två kommentarer.

En och annan besökare anmärkte dock att mässan var överraskande liten, och att det gick väldigt fort att vandra genom lokalen – vilket ju inte är så konstigt eftersom den bara upptar omkring en fjärdedel av Svenska Mässans stora hall. Två andra evenemang - ett om energi och ett om golf – arrangeras parallellt utan att några logistikproblem uppstår.

Mässan är i skrivande stund alltjämt öppen, så någon besökarsiffra finns ännu inte att tillgå. Elektroniktidningens uppskattning landar kring 800 personer.

Easyfairs Elektronik håller öppet även imorgon torsdag.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)