JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Icahn vs Mentor, 1-0
Inför gårdagens bolagsstämma hade Mentors vd Wally Rhines bett om stöd från aktieägarna (länk). Trots det fick affärsmannen Carl Icahn enligt preliminära uppgifter in alla sina tre kandidater i bolagets styrelse.
Exakt hur många som röstade för Icahn kandidater är inte känt. Det slutgiltiga resultatet kommer först om en vecka men i ett pressmeddelande från Mentor framgår att fem av valberedningens kandidater valdes in i styrelsen medan alla tre av Carl Icahns kandidater valts in, däribland Synplicitys tidigare vd Gary Meyers.

Det var i början av februari som Carl Icahn seglade upp som storägare i Mentor med lite drygt 15 procent av rösterna. Han ansåg att bolaget var undervärderat och att det borde säljas eller styckas. Någon vecka senare lade han ett bud på hela bolaget värt 1,9 miljarder dollar.

Budet avvisades dock av ledningen om ansåg det ekonomiskt bättre för ägarna om bolaget förblev oberoende och börsnoterat.

Nu fick han alltså in tre ledamöter i styrelsen. Hur det kommer att påverka bolaget är för tidigt att säga men ett motsvarande inhopp i Motorola ledde till att bolaget delades upp i två bolag för att öka värdet för aktieägarna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)