JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST-Ericsson in Nokias Windowsmobiler
ST-Ericsson kommer att bli en av två leverantörer av två plattformsleverantörer till Nokias smartmobiler med Windows.
I dagsläget är alla Windowsbaserade mobiler byggda på Qualcomms plattform Snapdragon, mest på grund av att Microsofts specifikationer inte tillåter så mycket variation. Men framöver kommer Nokia att även bygga mobiler baserade på ST-Ericssons kretsar, i fösta hand plattformen U8500, då Microsoft lättar en smula på sina specifikationer.

Det säger Carlo Bozotti, vd för ST Microelectronics och tilika vice ordförande i ST-Ericsson som ju ST och Ericsson äger tillsammans. Uttalandet görs i en intervju med tidningen Forbes (länk).

U8500 är en plattform med två kärnor som redan används av Samsung i dess smartmobil Infuse.

Avtalet torde vara oerhört viktigt för ST-Ericsson, som gått med förlust varje kvartal sedan företaget bildades. Det senaste kvartalet sålde företaget för 2,7 miljarder kronor och gjorde en förlust på 900 miljoner kronor (länk).

Bozotti säger också till Forbes att han tror att ST-Ericsson kan närapå dubblera sin marknadsandel, och nå 15 procent. Någon tidpunkt för det målet vill han dock inte specificera. Däremot säger han att ett annat mål är att nå breakeven andra kvartalet 2012.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)