JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
I maj knöt den brittiska komponentdistributören Rebound Electronics till sig sin första säljare med svensk förankring. Nu ligger fokus på att hitta kunder och förklara det egna konceptet.
Persson och MasonSedan starten för åtta år sedan har Rebound Electronics, med huvudkontor i Newbury väster om London, vuxit till att idag ha 250 anställda fördelade på totalt 26 kontor världen över.

– Under de senaste åren har vår omsättning i stort dubblerats år från år för att i fjol hamna på 80 miljoner pund, säger Stefan Mason, med huvudansvar för Skandinavien på Rebound.

Nu ska företaget ta sitt koncept – kallat hybriddistribution – till den svenska marknaden, med hjälp av Lars Persson som känner den svenska elektronikbranschen från bland annat Flextronics, Elektromekan och Gelab.

– Utåt påminner vi mycket om en broker eftersom vi har flexibiliteten att köpa från många kanaler, men vi parar det med bra priser och ansvar, säger Lars Persson.

Genom ett globalt nätverk med separat asiatisk inköpsorganisation och testverksamhet säger sig företaget få tillgång till en stor mängd kvalitetssäkrade komponenter till bästa pris.

– Vi lägger stor vikt vid att förstå kundens behov, vare sig det gäller att hantera komponentbrist, överskottslager, hjälpa till med kitting eller att leverera kompletta BOM-listor. Framförallt tror vi mycket på kitting och logistiktjänster för svensk del, säger Stefan Mason.

Så här i startskedet går Rebound aktivt ut till exempelvis medelstora OEM:er, kontraktstillverkare och embeddedföretag, men ingen potentiell köpare anses för liten eller stor.

– Inom 24 timmar garanterar vi att alla får svar på sina frågor. Det kan vara om det går att fixa vissa komponenter eller inte, till vilket pris och när de kan levereras. Finns komponenterna i vårt lager i England kan vi leverera till Sverige från en dag till en annan, säger Lars Person.

Den svenska bopålen för Rebound är således satt och det finns en plan på att expandera ytterligare i Sverige och övriga Norden. Hur är dock ännu inte spikat.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)