JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En krets för alla former av LTE
Marvell har lanserat ett enkretsmodem som klarar alla varianter av LTE, och därtill både HSPA och Edge. Ambitionen är att ge högsta möjliga datatakt oavsett var på jorden användaren råkar befinna sig.
Det krävs ett smärre uppslagsverk i modern mobiltelefoni för att dechiffrera alla standarder som taiwanesiska Marvells senaste enkretsmodem kallat PXA1801 stöder. För LTE klarar det FDD (enligt 3GPP Release 9 Cat4) och TDD. För HSPA stöds Release 8 Dual Carrier HSPA+, för såväl WB-CDMA som TD-SCDMA. Därtill stöds även Edge.

– Vi kommer snart att till låg kostnad ha tillgång till ett verkligt globalt kommunikationsnät där konsumenter från alla livets stigar kan nyttja oavbruten uppkoppling till alla tjänster och tillämpningar varifrån som helst, från vilken terminal som helst, kommenterar Weili Dai, Marvells grundare, i ett pressmeddelande.

För LTE innebär den aktuella varianten, Cat4, att nedlänken har en teoretisk maxtakt på 150 Mbit/s. Därtill stöds tvålagers lobformning – dual layer beamforming – som enligt företaget ökar användarens signalmottagning. Kretsen stöder alla bandbredder och konfigurationer som förekommer inom FDD- och TDD-LTE, samt såväl enkla som multipla antenner (Siso och Mimo).

Någon tillgänglighets- eller produktionsplan för kretsen anges inte, inte heller något som storlek, kapsling, strömförbrukning eller pris.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)